Blog

Blog Vožnja u Crnoj Gori

Vožnja u Crnoj Gori

30.11.2019

Vožnja u Crnoj Gori ima brojne prednosti u odnosu na javni prevoz, posebno kada je u pitanju udobnost i mogućnost posjete udaljenim lokacijama. Iznajmljivanje automobila u Crnoj Gori je jednostavnije i povoljnije nego u mnogim evropskim državama, što ga čini pogodnim za putnike. Međutim, postoje neke korisne stvari koje bi trebalo imati na umu kako biste izbjegli nevolje na putu.

Pročitaj članak
Blog Skadarsko jezero – Jednostavan način života uz zapanjujuću floru i faunu

Skadarsko jezero – Jednostavan način života uz zapanjujuću floru i faunu

23.11.2019

Shkodra, Shkodër ili Scutari, poznatije pod imenom Skadarsko jezero je najveće jezero u Jugoistočnoj Evropi, smješteno na granici Crne Gore i Albanije. Crnogorski dio jezera površine 400 kilometara kvadratnih predstavlja nacionalni park, sa izuzetnom raznovrsnošću flore i faune.Na samo korak od glamuroznih plaža  i užurbanog glavnog grada, ova crnogorska regija se izdvaja po umjetnosti vinarstva, specifičnim kulinarstvom i ogromnim istorijskim značajem.Zaljubićete se u ležerni, jednostavni način života i jedinstvene osobine regije Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Pročitaj članak
Blog Podgorica – kultura ispijanja kafe u koju ćete se zaljubiti

Podgorica – kultura ispijanja kafe u koju ćete se zaljubiti

15.11.2019

Podgorica je najgušće naseljen grad u Crnoj Gori i njen politički, kulturni i društveni epicentar. Iako najčešće predstavlja samo usputnu stanicu do nekih poznatijih djelova države, Podgoricu ne bi trebalo zanemariti. Pored kulture ispijanja kafe u koju ćete se zaljubiti, u gradu ćete pronaći mnogo kutaka prirode vrijednih pažnje, a ako odlučite da istražite i okolinu Podgorice, Vaša radoznalost će biti zadovoljena mnogim neobičnim mjestima.

Pročitaj članak
Blog Boka Kotorska – Slavna istorija i priroda koja oduzima dah

Boka Kotorska – Slavna istorija i priroda koja oduzima dah

21.10.2019

Bokokotorski zaliv (Boka Kotorska) je poznat kao najjužniji fjord u Evropi. Pored toga, ono što ga čini poznatim je i kristalna voda, nedokučive planine i reputacija jednog od najljepših zaliva u svijetu.Kulturna dešavanja, istorijske bitke i osvajanja antičkih civilizacija Grčke i Rima su oblikovale ovu oblast, i stvorile neprocjenjive spomenike kulture i istorije kakve imamo danas.

Pročitaj članak
Blog Nacionalni park Durmitor – jedinstvena prirodna ljepota

Nacionalni park Durmitor – jedinstvena prirodna ljepota

08.08.2019

Nacionalni park Durmitor je jedno od najvećih čuda prirode u cijeloj Evropi. Fascinantan pejzaž i impresivno geološko nasleđe ove oblasti su je je učinili dijelom UNESCO-ve Svjetske baštine.Durmitorski vrhovi, kanjon Tare i bistra jezera okružena nepreglednim borovim šumama nude jedinstvenu priliku za odmor. Bilo da ste ljubitelj planinarenja, biciklizma, raftinga ili tražite bijeg u netaknutu prirodu, Durmitor je mjesto koje morate posjetiti.

Pročitaj članak
Blog Vodič za Ulcinj – skriveni dragulj crnogorske obale

Vodič za Ulcinj – skriveni dragulj crnogorske obale

14.07.2019

Ulcinj je grad stvoren za istraživanje crnogorske obale i uživanje u istorijskim, sportskim i aktivnostima u prirodi. Blizina drugih primorskih gradova poput Bara, izletišta poput Ade Bojane i granica sa Albanijom pruža priliku za planiranje sjajnog odmora, uz sve što Ulcinj nudi.

Pročitaj članak
Blog Planiranje putovanja u Crnoj Gori

Planiranje putovanja u Crnoj Gori

14.07.2019

Crna Gora je mala, država, poznata po netaknutoj prirodi, kulturnim bogatstvima i mnoštvu avantura koje nudi. Sve ovo je čini savršenom destinacijom za putovanja. Uprkos izazovima koje sa sobom nose uski planinski putevi, putovanje autom predstavlja savršen način za istraživanje ove mediteranske države.Znamo koliko planiranje putovanja zna da bude stresno, i zato smo pripremili nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da kreirate nezaboravan odmor u Crnoj Gori.

Pročitaj članak
Blog Bar

Bar

28.04.2017

Crna Gora - magičan spoj mora i planina, pružiće vam nesvakidašnju priliku da se probudite u drvenoj kolibi okupanoj sniježnom bjelinom, a da u san utonete u nekom od čarobnih gradića na obali Jadranskog mora, opijeni mirisom mora.

Pročitaj članak
Izborom vozila
Vaše putovanje kreće!
Rezervišite